Inzamelen gebruikt babygoed
Stichting Slimme Boefjes organiseert:

Inzamelen gebruikt babygoed

07 november 2016
Overal in Nederland!
  • Overige

Over deze activiteit

Wie zijn wij?

Slimme Boefjes is een stichting die (aanstaande) ouders in Nederland ondersteunt voor wie de aanschaf van een compleet nieuwe baby-uitzet om financiële of andere redenen niet goed haalbaar is. De stichting zamelt voor deze ouders herbruikbare babykleding in, wast en strijkt de kleding en stelt met zorg een basis baby-uitzet samen met meer dan 100 items: de zogenoemde StartKid. We hebben een StartKid voor een jongen, een meisje en een neutrale versie. Elke StartKid moet een feestje zijn om uit te pakken!

Hoe kun jij helpen?

We zijn voor het maken van onze StartKids afhankelijk van het babygoed dat ingezameld wordt. We willen dan ook graag je hulp vragen bij het inzamelen en aanleveren van gebruikt babygoed dat wij weer in de StartKid kunnen verwerken. Heb je nog babykleertjes op zolder liggen? Ken je ouders van jonge kinderen in je omgeving? Wil je via school inzamelen? Alles kan! Voor de StartKid hebben we de volgende spullen nodig (uiteraard in goede staat en schoon):

  • Babykleding in de maat 50 t/m 68, denk aan boxpakjes, broekjes, jasjes, mutsjes, sokjes, rompertjes, hemdjes, shirtjes, truitjes, rokjes, slofjes
  • Hydrofiele luiers en washandjes, spuugdoekjes, slabbetjes, hoezen voor aankleedkussen, badcapes / omslagdoeken
  • Slaapzakjes, lakensets, moltons en dekentjes voor ledikant, kruik met kruikenzak
  • Boxkleden
  • Zuigflessen (zonder spenen)

We zamelen dus géén maxicosi's, boxen, wandelwagens, wippertjes en andere grote attributen in!

Waar kun je dat doen?

Dat kun je gewoon vanaf huis, in je eigen woonplaats doen. Dat kan heel klein, door gewoon alleen je eigen spulletjes van zolder te halen en in te leveren. Maar dat kan ook groter. Je kunt bijvoorbeeld een inzamelingsactie in je buurt opstarten door een flyer in de brievenbus van je buurtgenoten te gooien of een inzamelactie op de school van je kinderen te organiseren. Of bijv. door een facebookbericht te plaatsen en je vrienden en familie te vragen om hun gebruikte babygoed uit de kast te halen.

Je kunt de ingezamelde spulletjes vervolgens inleveren bij één van de inzamelpunten die we hebben (vooral in de Randstad, check de dichtstbijzijnde inzamellocatie op onze website www. slimmeboefjes.nl). Heb je heel veel ingezameld? Dan kun je dit inleveren bij onze verwerkingslocatie in Den Haag of Rotterdam. Neem vooraf even contact met ons op (info@slimmeboefjes.nl) om een afspraak in te plannen!

Waarom is het nodig?

Minimaal één op de negen kinderen in Nederland wordt geboren in financiële armoede. Dat zijn zo'n 20.000 baby's per jaar! Daarnaast zijn er moeders die om andere redenen (scheiding, psychische problemen, ziekte, geweld, vluchteling, tienermoeders, etc.) niet goed in staat zijn om zelf voor de basisbenodigdheden te zorgen. Slimme Boefjes geeft deze moeders met de StartKid een steuntje in de rug. Want wij vinden dat elk kind een zo onbezorgd mogelijke start verdient!

Kijk voor meer informatie op http://www.slimmeboefjes.nl

maandag 07 november 2016
n.v.t.
n.v.t.

Help ook mee

We hebben de volgende vrienden nodig die kunnen helpen:
Deze activiteit is al voorbij

Bedank de organisator

Stuur een bedankje om je steun uit te spreken:
Bedank de organisator
Niet oké  Meld deze activiteit aan onze beheerders