Het initiatief

Een Vriendendienst is een initiatief van de Dirk Kuyt, Edwin van der Sar en Giovanni van Bronckhorst Foundation, met financiële ondersteuning van de VriendenLoterij. De website is een ontmoetingsplek voor vraag en aanbod van vriendendiensten. Op de site kunnen goede doelenorganisaties, zorginstellingen, verenigingen en andere non-profit organisaties oproepen plaatsen voor hulp bij evenementen of andere activiteiten. Dit betreft uitsluitend eenmalige vriendendiensten waarvoor een datum is gepland. 

‘Vriendendienst’ is een verzamelnaam van een omvangrijke hoeveelheid activiteiten, die één ding met elkaar gemeen hebben: ze worden georganiseerd om iets voor een ander te doen. Daarvoor heb je vrienden nodig. Dat kunnen vrienden zijn met de meest uiteenlopende kwaliteiten: van schilder tot ICT-expert en van catering- tot boekhoudkundig medewerker. Om een vriendendienst tot een succes te maken, zijn vaak meerdere vrienden met diverse talenten/kwaliteiten nodig.

Een Vriendendienst faciliteert het matchen van vraag en aanbod van vriendendiensten, verplicht niets (behalve het nakomen van de gemaakte afspraak voor een vriendendienst) en is laagdrempelig.