CliniClowns On Demand

CliniClowns On Demand

vr, 09/09/2016 - 15:00 - Mathilde Simon

De CliniClowns zijn met een nieuw initiatief gekomen om zieke en gehandicapte kinderen op elk moment van de dag, waar ze ook zien, op te kunnen vrolijken: de CliniClown App. 

Met deze app kunnen de kinderen met de clowns webcammen, ze kunnen liveshows en filmpjes bekijken, en ze kunnen berichten sturen naar hun vrienden. Op deze manier kunnen ze ook thuis en onderweg opgevrolijkt worden, en in het ziekenhuis op de momenten dat er geen clowns zijn om mee te spelen of als het kind de clowns net gemist heeft vanwege een behandeling. 

De CliniClowns App is gratis te downloaden in de App store en Google Play en voor iedereen toegankelijk. Om te kunnen webcammen en chatten met de clowns moet je lid worden. Kinderen met een ziekte of handicap tot en met 18 jaar kunnen gratis lid worden van dit interactieve gedeelte. De app is het meest geschikt voor kinderen met een verstandelijke leeftijd van 4 tot en met 12 jaar.

Voor de veiligheid worden de aanmeldingen van nieuwe leden elke dag gecontroleerd. Daarnaast is er technische ondersteuning zodat er geen problemen met de app zullen zijn. 

Wil jij een handleiding lezen over de app? Via de volgende link kunnen zowel kinderen als ziekenhuizen lezen hoe het precies in zijn werk gaat: https://www.cliniclowns.nl/wat-doen-we/online 

Bron foto en tekst: CliniClowns