Edwin van der Sar Foundation op zoek naar een vriendendienst

Edwin van der Sar Foundation op zoek naar een vriendendienst

do, 09/15/2016 - 14:05 - Edwin van der Sar

De Foundation

Bij de Edwin van der Sar Foundation richten wij ons op mensen die leven met de gevolgen van een hersenbeschadiging, bijvoorbeeld door een hersenbloeding, herseninfarct of ongeluk. Niet alleen is hier de revalidatie belangrijk, ook de moeilijke periode na de medische behandeling waarin mensen proberen terug te keren naar het ‘normale leven’ vraagt om onze aandacht.

Zwemmen

Om aandacht te vragen voor de uitdagingen van deze mensen en om hun een steuntje in de rug te geven, bieden wij voorlichtingen en activiteiten aan. Zo hebben wij verschillende projecten opgezet, waaronder het ‘NAH-zwemmen’. Dit project is er voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) die graag zelfstandig willen zwemmen en bewegen in het water. Omdat het zwemmen binnen reguliere zwembaden vaak problemen oplevert vanwege onzekerheid, prikkels en het ontbreken van geschikte aanpassingen, willen wij toch er voor zorgen dat deze mensen kunnen zwemmen ter bevordering van hun gezondheid.

Om de drempel te verlagen en als tussenstap om vervolgens het zwemmen te gaan continueren binnen een geschikt regulier zwembad bieden wij het NAH-zwemmen aan op verschillende locaties in Nederland. Naast het sportief bezig zijn biedt het NAH zwemmen ook gezelligheid en lotgenotencontact.

Wij zijn op zoek

Nu kunnen we deze projecten zoals het NAH-zwemmen niet verwezenlijken zonder de vriendendiensten die wij krijgen van veel mensen. Op dit moment zitten wij echter zonder een chauffeur die met een busje, wat wij mogen gebruiken van het Friendship Sport Center, de deelnemers ophaalt en afzet. Ben jij geïnteresseerd om ons te helpen hiermee? Reageer dan op onze oproep op www.eenvriendendienst.nl!