Een liefdevolle brei-actie als gevolg van een dramatisch ongeluk

Een liefdevolle brei-actie als gevolg van een dramatisch ongeluk

di, 09/20/2016 - 10:28 - Mathilde Simon

In 2013 vond er een dramatisch ongeluk plaats, waarbij vader Erik Derijks en moeder Moniek Hanssen hun dochtertje Ize (2) en (schoon)ouders hebben verloren. Nu, drie jaar later, wil Moniek een creatieve draai geven aan haar leven en de droom van haar moeder uit laten komen. Met het breien en verkopen van babyslofjes zet zij zich in om ouders te steunen waarvan hun pasgeboren kindjes in het ziekenhuis liggen.

‘Oma Meijel Breit’ is de naam van haar creatieve initiatief, wat morgen wordt gelanceerd. Met ‘Oma Meijel Breit’ wil Moniek babyslofjes naar het ziekenhuis brengen. Dat is namelijk wat haar moeder haar heeft nagelaten: “Niet voor wat hoort wat, maar gewoon geven omdat je graag geeft”. Geven, delen en warmte zijn de woorden die haar moeder omschreef, en dat wil Moniek naar buiten brengen.

Vanaf morgen is de webshop van ‘Oma Meijel Breit’ open en kunnen de slofjes worden gekocht. Voor elk paar slofjes dat wordt verkocht doneert Moniek ook een paar aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht, om de ouders daar een steuntje in hun rug te geven.

Wil jij Moniek helpen met haar mooie initiatief? Kijk dan op haar website http://www.omameijelbreit.nl/ en like haar Facebook om op de hoogte te blijven van al het nieuws rondom ‘Oma Meijel Breit’ https://www.facebook.com/Oma-Meijel-Breit-843547772445081/?fref=ts

 

Foto: Moniek Hanssen, Van Assendelft/Jeroen Appels Fotografie 

Bron: Brabants Dagblad